“Kina Focus”: Sichuan, högsta temperaturen på 60 år leder till en ökning av luftkonditioneringens energiförbrukning, överbelastning av elnätet.

Kinas lokala myndigheter i flera provinser har utfärdat meddelanden, Beordrar utländska investerade företag att avbryta sin produktion på grund av strömavbrott. I Chengdu staden Sichuan-provinsen där fabriker av Apple, leverantörer Foxconn. och ett Toyota joint venture-företag finns,Strömbrytningarna utförs på grund av extrem värme och brist på nederbörd, Extrema värmeböljor drabbade delar av Kina, med temperaturer så höga som 110 grader Fahrenheit eller 43 grader Celsius, I Sichuan säger en tjänsteman att temperaturerna har varit de högsta på 60 år. Höga temperaturer har orsakat stigande efterfrågan på luftkonditionering. överbelastning av elnätet, Chongqing, Zhejiang och Jiangsu införde också maktbegränsningar, ger upphov till oro för att flytten kan störa globala leveranskedjor. och Kinas krisdrabbade ekonomi. Enligt Nikkei Asia, i Sichuan starkt beroende av vattenkraft. Myndigheterna söndagen den 14 augusti beordrade industriella kraftanvändare. att avbryta all produktion från måndag 5 augusti till lördag 20 augusti.

 Uttaget rapporterade att 19 städer i Sichuan är drabbade av strömavbrotten, och uppskattningsvis 16500 företag inklusive många globala tillverkare i provinsen kommer att drabbas. Toyota och Volkswagen sa. att de avbröt produktionen i sina fabriker i Sichuan,

 från måndag till söndag, i linje med myndigheternas tidslinje för restriktioner, Volkswagen berättade det för Wall Street Journal, vissa leveranser skulle bli försenade, men de kunde kompenseras för kort. Foxconn bekräftade att den hade upphört med produktionen, vid en anläggning i provinsen,. sa företaget, att inverkan på dess produktion inte var betydande.

 Det rapporterade kinesiska medier. att CATL, världens största bilbatteritillverkare,

 och Tesla-leverantör, closed its big factory in Sichuanstängde sin stora fabrik i Sichuan.

Picture of Aussie Brief News
Aussie Brief News

Go to First Page and Get the Latest News.

Translator: 澳喜多语组
Design&editor: HBamboo(昆仑竹)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *