USA slår ner på kinesiska chiptillverkare

Med USA överväger ett tillslag mot chiptillverkare i Kina, Halvledarkrig tar en ny vändning, USA planerar nu att sätta en gräns för exporten av amerikansk chiptillverkningsutrustning till Kina. Det senaste draget syftade till att stoppa Kinas framsteg inom och kring halvledarproduktion och skydda amerikanska företag. Under den åtgärd som övervägs, Amerikanska tjänstemän kommer att förbjuda export av verktyg till Kina som används för att tillverka mikrochips med mer än 128 lager. Spänningar mellan Kina och USA om tekniksektorn är inget nytt, Den amerikanska kongressen godkände förra veckan en lagstiftning som syftar till att hjälpa USA att konkurrera med Kina genom att investera miljarder dollar. i inhemsk chiptillverkning., USA föreslog också “”Chip for Alliance”” som skulle inkludera Sydkorea, Japan och Taiwan som ett kollektivt strategiskt partnerskap av globala chiptillverkningskraftverk. Den amerikanska senaten röstade också för att lägga fram ett lagförslag, skulle ge 52 miljarder dollar i subventioner till inhemska halvledartillverkare. och upprätthålla USA:s konkurrenskraftiga ansträngningar i ett slag och etablera ett försprång gentemot Kina.

 Halvledarkriget har tagit en ny vändning när USA tar sig an kinesiska kretstillverkare. Den amerikanska senaten har antagit ett lagförslag som skulle ge 52 miljarder dollar i subventioner till inhemska halvledartillverkare och fortsätta USA:s konkurrenskraftiga ansträngningar för att bygga en fördel gentemot Kina.

Picture of Aussie Brief News
Aussie Brief News

Go to First Page and Get the Latest News.

Translator: HA Multilingual Group 澳喜多语组
Design&editor: HBamboo(昆仑竹)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *